ORIGINALER

 

TRÆKRUKKEN ER EGENTLIG EN RIGTIG ROD

- ORIGINAL MED SJÆL OG HISTORIE

 

 

Denne smukke trækrukke er fantastisk, helt speciel og ikke som alle de andre trækrukker fra samme familie. Det er det første produkt, der blev udvalgt, da Sjælsø startede, og er efterhånden blevet en af vores klassikere. Vi elsker originale gamle varer, som kan få nyt liv hos os i Sjælsø. Vi elsker, at hver krukke er unik og ser forskellig ud. Samtidigt er vi dybt fascineret af historien bag, og hvordan krukken er lavet.


Vi elsker og at gå på jagt i bunkerne og finde krukker og udvælge de helt rigtige. Krukkerne bruges oprindeligt som opbevaring til f.eks. ris og korn – men mange år senere og mange kilometer væk – her hos os, får krukkerne nyt liv som smukke dekorative krukker i vore hjem. 

 

FAKTA OM TRÆKRUKKERNE: Krukkerne er gamle – nogle op til 100 år. De er alle håndskåret ud af en enkelt trærod. Tænk engang et arbejde og hvilke færdigheder, der ligger bag. Se på træet og de fine årer, der er i hver enkelte håndskårne krukke. Og se hvordan hver enkelt gamle krukke er repareret i hånden. Alt det gør i vores øjne krukkerne meget mere interessante og spændende for øjet.

 

 

 

HESTEN TEGN PÅ KÆRLIGHED

- VI FINDER OG UDVÆLGER SELV

 

 

 

På Mettes første rejse til Indien for snart mange år siden, var det eneste hun købte med hjem til sig selv en fantastisk stor flot hest. Mette var så fascineret af den gamle hest. Den var gammel, træet flækket med masser af patina men et eller andet ved den gjorde, at den hest skulle bare hjem og stå i hendes stue. 

 

 

Hestene har oprindeligt været malet i farvestrålende farver, og faktisk kan man se hvilken region i Indien hesten stammer fra ud fra formen på ørerne og udsmykningen af hesten. Når vi i dag finder hestene hos vores leverandører, ligger de ofte smidt i bunker, og her går den vilde jagt efter de helt rigtige eksemplarer, og finder vi et matchende par - altså en hingst og en hoppe - er der fest. Vi elsker at stå på hovedet i bunkerne og finde lige netop de eksemplarer, som vi synes er flottest. Vi gør ikke så meget ved dem andet end rense den afskallede maling af, og så får vi sat en fod på. Vi mener de er smukkest som de er – bearbejdet at tidens tand. 

 

Siden Mettes første rejse er det en fast tradition hver gang vi er på tur i Indien, at der skal findes fine gamle heste. Gammel kærlighed ruster som bekendt ikke…

 

FAKTA OM HESTEN: Men hendes kærlighed til hestene blev også vakt af historien; en sand kærlighedshistorie. I gamle dage var hestene monteret på udhænget på tagene - en hingst og en hoppe - som symbol på kærligheden mellem manden og kvinden, der boede i huset. Hver hest er lavet i hånden, og der er blevet brugt oceaner af tid på at skære hver enkel hest ud, lave den fineste ornamentik for efterfølgende at male dem i smukke klare farver – al sammen i kærlighedens navn - smukt ikke sandt?