-->

Upcycling​

UPCYCLING

- kun fantasien sætter grænser...​

​Vi elsker at finde smukke gamle ting, og finde nye måder at bruge dem på - give dem et nyt liv som autentiske produkter i vores hjem. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Gamle isforme og bordben bliver til lysestager, gamle kufferter til sofaborde, bakker til rulleborde og murstensforme til smukke kasser og hylder. En verden af muligheder...

Ideerne opstår som regel først, når vi er ude hos vores leverandører - vi ved jo aldrig helt, hvad vi kan finde... Vores leverandører er fantastiske til at omsætte vores ideer til konkrete produkter.

Nedenfor finder du et par eksempler på vores upcyclede produkter. Vores fulde sortiment kan du se her.​

Fra kolde isforme til hyggelige lysestager…

Gode og sjove ideer opstår, når man mindst venter det. I dette tilfælde faldt vi over en kasse med nogle mærkelige lange rør i. Vi vidste faktisk ikke, hvad det var, og bad vores leverandør om en forklaring. Rørene bruges til ispinde, som sælge på de lokale markeder. Kassen fyldes med knust is for at holde isene kolde og lækre klar til salg. 

Vi stod og snakkede om, hvad vi kunne bruge det til, og pludselig opstod ideen om lysestager. Der skulle jo bare en lille jernfod på. Samme aften havde vi en prøve klar til godkendelse. Vi elsker ideen om at bruge gamle ting og give dem nyt liv ved at bruge dem til noget helt andet.

Murstensformen - et hav af muligheder

Fra murstensform til trækasse, hylder, adventsstager, toiletrulleholder...

Vi elsker at lege og finde på nye måder at bruge gamle originale varer på. Så ideer til udvikling på murstensformen lå lige for. Første idé var at tilføre murstensformen et håndtag - en læderhank, så den blev til en lille trækurv. Ideen opstod en dag sammen med vores indiske leverandør. Vi gik rundt i stegende hede og talte om, hvad vi kunne finde på. Da vi samtidigt stod og kiggede på en læderskammel - som ikke lige passede ind i vores sortiment - var der noget ved det lækre læder, som var helt fantastisk. Vi kiggede begge på murstensformen, så læderet, og så var den der; en læderhank var da det helt rigtige løsning.

Siden er det sammen med denne leverandør blevet til mange andre ”murstens-produkter”; hylder, bakker og sågar adventskranse. Det er kun fantasien, der sætter grænser...​

Vi elsker ideen om genbrug – hvorfor ikke bruge det, der allerede findes?

Originale murstensforme er blevet anvendt i byggeriet i Indien i mange år. Leret fyldes i formene - derefter vendes murstensformen, og murstenen rystes ud af formen. Murstenene placeres på jorden, hvor de tørrer i solen. Til sidste brændes de i en ovn.

Hver lille virksomhed havde sit eget stempel i murstensformen, så man vidste, hvor murstenen kom fra. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din murstensform er original, kan du se i bunden, om der er aftegninger af et stempel

Følg os på:

Tilmeld til nyhedsbrev

​Få nyhedsbreve med inspiration, produktnyheder og gode tilbud​​

Sjælsø Nordic ApS​

CVR:​ 38224794

Telefon: +45​40 20 00 43 / 26 48 42 12

E-mail: info@sjaelsoenordic.com​​