-->

Upcycling​

UPCYCLING

- kun fantasien sætter grænser...​

​Vi elsker at finde smukke gamle ting, og finde nye måder at bruge dem på - give dem et nyt liv som autentiske produkter i vores hjem. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Gamle isforme og bordben bliver til lysestager, gamle kufferter til sofaborde, bakker til rulleborde og murstensforme til smukke kasser og hylder. En verden af muligheder...

Ideerne opstår som regel først, når vi er ude hos vores leverandører - vi ved jo aldrig helt, hvad vi kan finde... Vores leverandører er fantastiske til at omsætte vores ideer til konkrete produkter.

Nedenfor finder du et par eksempler på vores upcyclede produkter. Vores fulde sortiment kan du se her.​

Fra kolde isforme til hyggelige lysestager…

Gode og sjove ideer opstår, når man mindst venter det. I dette tilfælde faldt vi over en kasse med nogle mærkelige lange rør i. Vi vidste faktisk ikke, hvad det var, og bad vores leverandør om en forklaring. Rørene bruges til ispinde, som sælge på de lokale markeder. Kassen fyldes med knust is for at holde isene kolde og lækre klar til salg. 

Vi stod og snakkede om, hvad vi kunne bruge det til, og pludselig opstod ideen om lysestager. Der skulle jo bare en lille jernfod på. Samme aften havde vi en prøve klar til godkendelse. Vi elsker ideen om at bruge gamle ting og give dem nyt liv ved at bruge dem til noget helt andet.

Murstensformen - et hav af muligheder

Den første sæson, vi introducerede murstensformen i sin helt nøgne form, havde vi ”kun” fået 80 stk. hjem fra Indien, og vi fik ikke solgt en eneste! Men vores tro på murstensformen falmede ikke. Vi elsker jo ideen om genbrug – hvorfor ikke bruge det, der allerede findes?

Originale murstensforme er blevet anvendt i byggeriet i Indien i mange år. Leret fyldes i formene - derefter vendes murstensformen, og murstenen rystes ud af formen. Murstenene placeres på jorden, hvor de tørrer i solen. Til sidste brændes de i en ovn.

Hver lille virksomhed havde sit eget stempel i murstensformen, så man vidste, hvor murstenen kom fra. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din murstensform er original, kan du se i bunden, om der er aftegninger af et stempel.

Fra trækasse til hylder, adventsstager, toiletrulleholder...

Vi elsker også at lege og finde på nye måder at bruge gamle originale varer på. Så ideer til udvikling på murstensformen lå lige for. Første idé var at tilføre murstensformen et håndtag - en læderhank, så den blev til en lille trækurv. Ideen opstod en dag sammen med vores indiske leverandør. Vi gik rundt i stegende hede og talte om, hvad vi kunne finde på. Da vi samtidigt stod og kiggede på en læderskammel - som ikke lige passede ind i vores sortiment - var der noget ved det lækre læder, som var helt fantastisk. Vi kiggede begge på murstensformen, så læderet, og så var den der; en læderhank var da det helt rigtige løsning.

Siden er det sammen med denne leverandør blevet til mange andre ”murstens-produkter”; hylder, bakker og sågar adventskranse. Det er kun fantasien, der sætter grænser...​

Da tre originale bakker blev til en rullevogn

Vi elsker denne rullevogn, og det gør I heldigvis også. Vi elsker den, fordi den repræsenterer alt det, vi holder af ved Sjælsø og vores arbejde.

Vi var endnu en gang ude at besøge vore indiske leverandører. Denne gang var vi bl.a. på jagt efter forskellige rulle- og barvogne. Vi havde gået rundt i mange timer i den bagende sol, og vi var ærlig talt frustrerede over, at vi ikke kunne finde nogle rullevogne, som vi synes om. Vi havde så småt opgivet ideen og var gået videre til bjerge af gamle originale jernbakker for at udvælge dem, vi ville have med hjem. Vi var i gang med at udvælge bakker og var meget begejstreret over, at det var lykkedes os at finde nye varianter, som var mindst lige så smukke, som dem vi allerede havde i sortimentet. Mens vi stod og rodede i bunkerne, havde vi en snak om, hvad vi ellers kunne bruge tingene til, og pludselig så vi rullevognen for os; bakker + vogn = ny rullevogn. Tænk hvis vi kunne lave en rullevogn, hvor vi kan genbruge de skønne gamle jernbakker...

Heldigvis var vores leverandør lige så begejstret for ideen, og vi glemte alle, alt det andet vi skulle nå den dag, og kastede os over udvikling af en prøve. Bakkerne blev udvalgt og de dygtige håndværkere tilkaldt, så vi sammen kunne forsøge at få bakkerne til at blive til en rullevogn. Snakken gik livligt og hurtigt forsvandt håndværkere hen i deres workshops. Hver er de specialiseret i deres proces – svejsning, træskæringer, polering osv. - et håndværk givet videre gennem generationer. Vi er altid fascineret af, hvordan håndværkerne med ganske få hjælpemidler og hænder kan trylle.

En lille times tid senere stod det første eksemplar færdigt. Er det ikke fantastisk, hvor hurtigt ting kan ske, når alle bliver grebet af ideen og ønsker at lykkes? Det blev en fantastisk dag, hvor flere varer bliver udviklet. Guldet findes i bunkerne rundt omkring. Vi har en stærk passion for at genbruge alt det vi kan… Går det så nemt hver gang? Selvfølgelig ikke, men det er en helt anden historie…

Følg os på:

Tilmeld til nyhedsbrev

​Få nyhedsbreve med inspiration, produktnyheder og gode tilbud​​

Sjælsø Nordic ApS​

CVR:​ 38224794

Frydenborgvej 27E, DK-3400 Hillerød

Klik her for rutevejledning